Klubbens prøvesystem er bygget således op, at man – hvis man vil deltage på jagtprøverne (på koldt vildt) – først skal bestå en kvalifikationsprøve. Når den er bestået, har man mulighed for at starte i begynderklassen, senere i åben klasse og til sidst i eliteklassen. Med tre 1. præmier i eliteklassen, kan hunden opnå titlen “Dansk Jagt Champion” (DKJCH).

Der findes også prøver, der ikke foregår på koldt vildt, men i stedet bruges “dummies”. De hedder working tests. I working test-regi er der ingen kvalifikationsprøve. Dvs. at man kan starte direkte i begynderklassen. Der findes ingen championat for working test. 

Hvordan man kvalificerer sig fra begynderklasse til åben klasse og fra åben klasse til eliteklasse, kan ses nedenfor. Du kan også læse mere om det i prøvereglementet

Du kan også læse mere om prøvernes opbygning i vejledningen til jagtprøvereglementet.

Nedenfor vil vi lægge videoer af de forskellige prøver. Pt. har vi en optagelse af en kvalifikationsprøve.

Kvalifikationsprøve: 

Videoen viser Helle Lund Pedersen og Wildmountain Tollers Clever Cookie til den første kvalifikationsprøve den 23. april 2016. Kvalifikationsprøven blev indført den 1. januar 2016, og Cookie var den første hund, der bestod prøven.  

(Videoen viser reglerne fra det gamle reglement, og vil snarest blive tilpasset til det nye reglement pr. 2019)